Schätzel Niersteiner Riesling Kabinett 2017

Vi spritet opp den klassiske blomkålsuppa med to virkelige eksklusive norske produkter. kamskjell og spekeskinke. På 20 minutter har du den på bordet.
Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.
Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.
Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.
Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.
Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.
Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.
Flere oppskrifter på gode supper finner du her
Se alle våre oppskrifter med blomkål
Sendt inn av Matprat.no