Blomkålsuppe med spekeskinke og kamskjell
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Blomkålsuppe med spekeskinke og kamskjell

Vi spritet opp den klassiske blomkålsuppa med to virkelige eksklusive norske produkter. kamskjell og spekeskinke. På 20 minutter har du den på bordet.

Fremgangsmåte

Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.

Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.

Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.

Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.

Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.

Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.

Flere oppskrifter på gode supper finner du her

Se alle våre oppskrifter med blomkål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 57 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen