Bodil Nordjores kling
Foto: Mona Gundersen

Bodil Nordjores kling

Fremgangsmåte

Smør og mjølk blir koka opp, ha i semulegryn og kok ein graut, lat dette småkoke i 10 min, avkjøl 4 min, tak grauten i ein bolle og mjøla til ein fin deig, ikkje for fast!

Tak deigen (nåa) ut på bakstebordet og elt inn passa med mjøl, det er litt varmt (heitt) so du kan gjerne nytte ei deigskrape til å samle deigen med.

Del opp i emne om lag 20 emner. Lag deigemna ferdig.

Legg dei på litt mjøl i hjørna på bakstefjøla, då tek dei seg litt «att» og dei renn ut mellom fingrane og kjevlet ditt.

Denne deigen er veldig lett å baka, lefsene blir veldig møyre med semulegryn, og so er der mindre kveitemjøl, dei blir mjukare og lettar å smørje.

Bløyt med dusjeflaske, legg leivane mellom klede, smør med mjukt og godt smør, strø med sukker til passa søtt. Brett saman (sjå bilete).

Sendt inn av Bodil Nordjorde, Lefseboka

Forsiden akkurat nå
Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen
Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen

Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt
Dagens rett
Kamskjell med sitron og ingefær

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt

Kamskjell er en var råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Derfor er en wok faktisk ideell. Svært høy varme tilsier veldig kort steketid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken
Dagens rett
Vietnamesisk kylling i karri

I dag er fredagskosen inspirert av det vietnamesiske kjøkken

Fredag er ukeslutt, og for mange står kylling på menyen. Gi den litt ekstra smakshjelp med denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker
Dagens rett
Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker

For her er det verken kjøttsaus eller tomater, derimot gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker. En lasagne verdig et festmåltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her