Bønnesalat fra Kreta

Bønnesalat fra Kreta

Dette er typisk kretensk vintermat som både metter og smaker herlig.

Fremgangsmåte

Bløtlegg like deler hvete, kikerter, hvite og sortøyde bønner hver for seg over natten. Kok dem separat til de er møre. Bland med finhakket vårløk, finhakket gul løk samt finhakket bladpersille eller dill.

Lag en vinaigrette av olje og sitron, smak til med salt og bland inn i bønnesalaten.

Tips1:
Hvis du ikke får tak i sortøyde bønner, kan du bruke røde. 

Tips2:
En moderne versjon av salaten lager Lambraki i granateplesesongen (september-desember). Granateplefrø tilsettes og bringer både syre og sødme inn i smaksbildet.

Deilige retter med linser og bønner

Herlige salater finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen