Borsj - russisk rødbetesuppe med lam
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Borsj - russisk rødbetesuppe med lam

Denne russiske rødbetesuppen kan lages med og uten kjøtt. Her er en variant med lam. Den kalles Borsj. Du kan også lage retten uten kjøtt.

Fremgangsmåte

Skrell og skjær alle grønnsakene, unntatt rødbetene i grove strimler.

Stek alle grønnsakene i en romslig gryte sammen med olje i 2 minutter.

Skjær lammekjøttet i terninger på 2 x 2 cm. Brun kjøttet i smør eller margarin i en separat gryte eller stekepanne. Ha det over i gryten med grønnsakene.

Tilsett vann og buljongterninger eller kraft om du heller vil bruke det.  La det koke opp og skum av. Ha i krydder. La det hele småkoke i 1 time.

Skrell og riv rødbetene (bruk hansker da rødbetene farger godt av). Tilsett dem mot slutten av koketiden. Da får du en mer intens farge på suppen. Smak til med eddik, salt og pepper.

Server suppen med en skje rømme, klippet persille og godt brød ved siden av.

Tips: I stedet for rømme kan du gjerne bruke kesam som er et magrere alternativ. Du kan også lage denne suppen vegetarisk. Da bruker du grønnsaksbuljong eller -kraft.

Lyst på en annen suppe kan du velge mellom 200 andre oppskrifter her

Flere oppskrifter på russisk deilig mat

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

4
4/5 etter 26 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen