Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi
Foto: Frukt.no/Mari Svenningsen

Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi

En overraskende god brokkolisuppe med en fin kokossmak. Server med noen kokosfalk og litt ekstra chili hvis du liker det. I stedet for stekt halloumi kan du også bruke smuldret fetaost.

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løk og hvitløk.

Del chili på langs og fjern frøene. Finhakk chili.

Rens brokkoli og del den i biter. Ta med stilken.

Stek løk og hvitløk i varm olje i en kjele til det er mykt - ca. 5 minutter.

Tilsett chili og stek ytterligere i noen minutter.

Tilsett kokosmelk, vann, buljongterning og brokkoli i. La det koke opp og koke i ca. 5 minutter til brokkolien er knapt møre.

Tilsett spinaten og la det koke opp til spinatbladene faller sammen.

Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med eddik, salt og pepper.

Smuldre halloumiosten og stek den sprø og gyllen i olje.

Hell suppen opp i skåler og topp med halloumiost, kokosflak og tynne skiver med chili.

Se våre andre oppskrifter med halloumi 

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen