Carpaccio av hval
Foto: Alf Børjesson

Carpaccio av hval

Denne retten av hval er en enkel og delikat og hvor hvalkjøttets mørhet og særegne, gode smak kommer til sin rett. Passer perfekt som tapas.

Fremgangsmåte

Legg hvalbiffen i fryseren slik at den blir fast, men ikke hardfrossen.

Skjær den i syltynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin. Fordel skivene på 4 tallerkener.

Pensle olivenoljen over hvalbiffskivene. Strø litt salt og nykvernet pepper over.

Riv noen salatblader og dryss det over hvalkjøttet. Bruk en potetskreller og riv 6-8 tynne flak av parmesanost over hvalkjøttet.

Server straks som forrett eller smårett.

Tips: Bytt gjerne ut parmesanen med en god norsk ost som minner om parmesan, som for eksempel Eiker Holtefjell, Advem Fjelldronning, eller en fersk hvit geitost.
 
 
 

Sendt inn av Markedsrådet for hval

5
5/5 etter 62 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen