Christmas cake med vaniljesaus

Christmas cake med vaniljesaus

Skal du bake denne kaken kan du glede deg over den lenge. Den tar litt tid å lage, men det kommer du ikke til å angre på.

Fremgangsmåte

Kaka:
Bland all frukten i en bolle og hell over konjakk. La det trekke i noen timer, gjerne natten over.
 
Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Bland inn én og én eggeplomme og rør godt. Tilsett hvetemel, strøkavring og krydder vekselvis med frukten.
 
Hell blandingen i to godt smurte puddingformer. Dekk dem godt til med bakepapir og aluminiumsfolie. Knyt rundt med bomullstråd. Sett formene i vannbad i ovn ved 180 °C i 5-6 timer. Etterfyll med vann.
 
Ta opp kakene og la dem stå kaldt minst en uke før de spises. Kaken smaker best når den varmes opp igjen i vannbad før servering. Server med hjemmelaget vaniljesaus.
 
Vaniljesausen:
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.
 

Dette er en tett og kompakt kake som bare blir bedre etter lagring. Kaken har meget god holdbarhet.

Flere julekaker og -desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen