Club sandwich
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Club sandwich

Club sandwich er en klassiker til lunsj. En skikkelig godbit, saftig med kyllingfilet, bacon, tomat, salat, majones og toastbrød.

Fremgangsmåte

Del baconskivene i to og stek i olje i en stekepanne og la dryppe av på et tørkepapir.

Salte og pepre fileten og stek i pannen, ca. 5 minutter på hver side, la hvile og skjær i skiver.

Vask salaten og riv i biter. Skjær tomater i tynne skiver.

Rist eventuelt brødet lett og avkjøl. Smør aïoli på brødskivene.

Legg to brødskiver lagvis med salat, kylling, bacon og tomat og topp med en skive for hver sandwich.

Press brødskivene sammen og skjær dem i to på skrå. Stikk eventuelt i grill- eller cocktailpinner i, slik at de holder seg sammen.

Server gjerne sandwichene med sylteagurk, cherrytomater og potetchips eller pommes frites.

Aïoli:
Skrell og finhakk hvitløk. Visp sammen egg, sennep, hvitløk, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin.

Spe med 2 dl olje i en tynn stråle, mens maskinen går, til aiolien er tykk og fast.

Tilsett litt kaldt vann til blandingen blir lys og luftig og spe med resten av oljen. Juster med mer vann dersom aiolien blir for tykk.

Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitvinseddik.

Her finner du mange småretter du kan ha til lunsj

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 39 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen