Confit av kalkunlår, kalkunpølse med trøffel, spinatgelé, løkcoulis og appelsinsaus

Confit av kalkunlår, kalkunpølse med trøffel, spinatgelé, løkcoulis og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Legg kalkunlårene tett sammen i en ildfast form og hell over nok fett til at de er dekket. Bak kalkunlårene i ovn ved 110 grader til kjøttet er mørt og begynner å slippe beinet, ca. 4-5 timer. Smak til med ønsket mengde salt og pepper.

Kalkunpølse med trøffel:
Kjør kjøttdeigen i hurtigmikser med salt til den blir seig, ca. 1 minutt. Tilsett eggehvite og spe med fløte til du får en fin farse. Vend inn hakket kjørvel og finhakket trøffel (eller trøffelolje). Fyll farsen i fåretarmer og knyt for slik at pølsene blir 6-7 cm lange. Stek dem forsiktig i nøttebrunt smør.
Spinatgelé:
Kok opp 2 liter vann med 1 ss salt. Blancher spinaten raskt i vannet og avkjøl i isvann. La spinaten renne av seg. Kjør spinaten i hurtigmikser og klem ut saften ved hjelp av et klede. Mål opp 1 1/4 dl saft og kok opp. Visp inn 10 g agar rett før det når kokepunktet. Fortsett å vispe i 2-3 minutter. Skum av med en liten skje. Det skal kun være væske, ikke skum eller bobler. Hell over i silikonformer eller en liten form med plastfolie. Avkjøl.

Den stive geleen tåler opptil 65 grader før den smelter.

Løkcoulis:
Rens løken og kutt den i biter. Smelt smøret og stek løken med sukkeret til den er myk og mørk gyllen. Hell over kalkunkraften og kok opp. La det hele småkoke i ca. 2 timer på lav varme til kraften har kokt nesten helt inn. Tilsett fløte og hvitløk og kok opp. Mos det hele i hurtigmikser og tilsett mer fløte om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Appelsinsaus:
Kok opp og reduser til sirup.

Sendt inn av Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen