Confit av kalkunlår, kalkunpølse med trøffel, spinatgelé, løkcoulis og appelsinsaus
Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Confit av kalkunlår, kalkunpølse med trøffel, spinatgelé, løkcoulis og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Legg kalkunlårene tett sammen i en ildfast form og hell over nok fett til at de er dekket. Bak kalkunlårene i ovn ved 110 grader til kjøttet er mørt og begynner å slippe beinet, ca. 4-5 timer. Smak til med ønsket mengde salt og pepper.

Kalkunpølse med trøffel:
Kjør kjøttdeigen i hurtigmikser med salt til den blir seig, ca. 1 minutt. Tilsett eggehvite og spe med fløte til du får en fin farse. Vend inn hakket kjørvel og finhakket trøffel (eller trøffelolje). Fyll farsen i fåretarmer og knyt for slik at pølsene blir 6-7 cm lange. Stek dem forsiktig i nøttebrunt smør.

Spinatgelé:
Kok opp 2 liter vann med 1 ss salt. Blancher spinaten raskt i vannet og avkjøl i isvann. La spinaten renne av seg. Kjør spinaten i hurtigmikser og klem ut saften ved hjelp av et klede. Mål opp 1 1/4 dl saft og kok opp. Visp inn 10 g agar rett før det når kokepunktet. Fortsett å vispe i 2-3 minutter. Skum av med en liten skje. Det skal kun være væske, ikke skum eller bobler. Hell over i silikonformer eller en liten form med plastfolie. Avkjøl.

Den stive geleen tåler opptil 65 grader før den smelter.

Løkcoulis:
Rens løken og kutt den i biter. Smelt smøret og stek løken med sukkeret til den er myk og mørk gyllen. Hell over kalkunkraften og kok opp. La det hele småkoke i ca. 2 timer på lav varme til kraften har kokt nesten helt inn. Tilsett fløte og hvitløk og kok opp. Mos det hele i hurtigmikser og tilsett mer fløte om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Appelsinsaus: Kok opp og reduser til sirup.

Sendt inn av Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her