Créme brulée

Ingredienser
6 stk eggeplomme
6 ss sukker
4 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
1 stk pasjonsfrukt

Fremgangsmåte

Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og
stangen i en kjele med fløten. Varm opp fløten og pisk slik at frøene
løser seg opp. Den skal ikke koke.
Pisk sammen eggeplommer og sukker
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet.Vend inn i egg- og sukkerblandingen, men spar litt til pynt.
Heller litt av den varme fløten over egg- og sukkerblandingen. Visp kraftig.
Hell røren i to små ildfaste former. Sett dem i en annen ildfast form som rommer begge.
Du kan bruke et vått håndkle eller papir i bunnen så de ikke sklir.

Kok opp vann. Hell i den ildfaste formen til det dekker ca halvparten av formene.

Bak i ca 35 minutter (de skal skjelve som gele). Kjøl dem ned. De må blir helt kalde, helst kjøleskapskalde.

Strø et sjenerøst lag med sukker på toppen og ha på resten av pasjonsfrukten. Bruk en crème
brûlée-brenner (eller skibrenner) til å brenne av sukkeret. Det skal få
en fin, gyllen skorpe.

Dersom du ikke har brenner kan du forsøke å bruke grillen i ovnen.
Sett ovnen på fullt og ha formene helt øverst i ovnen. Det kan gå bra
om du passer nøye på.

Sendt inn av Ragnar Bøifot

Forsiden akkurat nå
Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai
Guide
Oppskrifter på festkaker

Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Hvem har sagt at de festkaker må være kompliserte? Her er en rekke enkle oppskrifter fra Kvæfjordkake og Pavlova til kransekake og kringle, som kommer til å gjøre den store festen enda større.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her