Curry nam nam

Ingredienser
1 hel kylling, ca. 1,5 kg

2 løk

2 hvitløksfedd

1 ss revet, frisk ingefær

1-2 grønne chili, hakket

3 ts garam masala

500 g tomater, grovhakkede

2 1/2 dl kokosmelk, eventuelt fettredusert eller matyoghurt

1 1/2 dl malt cashewnøtter (kan sløyfes)

1/2 dl hakket frisk koriander

smør og olje til steking

salt

Fremgangsmåte

Del kyllingen i 8 - 10 biter. Finhakk løk og hvitløk eller mos det raskt i en hurtigmikser. Krydre kyllingstykkene med salt og fres dem ved middels høy varme til de begynner å få farge.

Tilsett løk, hvitløk og ingefær og la det frese noen minutter til. Ha i chili og garam masala. Tilsett tomater og la det hele putre i ca. 25 minutter under lokk.

Bland i kokosmelk og malte nøtter og småkok uten lokk i ytterligere fem minutter. Smak til med salt og bland inn hakket koriander.

Server med f.eks. en dressing laget av halvparten matyoghurt og halvparten sterk mangochutney. Nanbrød og kokt ris er et naturlig følge.

Tips:
Synes du retten trenger mer syre kan curryen smakes til med limesaft.

Du kan godt bruke bare kyllinglår. Del dem gjerne i klubbe og overlår.

Lam eller oksekjøtt i store terninger kan også brukes, men da må du plusse på 40-60 minutter i koketid, eller "putretid".

Lag mangolassi og drikk det til maten. Kjør mangokjøtt, yoghurt naturelle og is i en hurtigmikser, serveres straks.

Sendt inn av Henning Rognli

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her