Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Foto: Maria_Lapina

Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus

Når maten komme pakket inn som her blir alle glade. Inni er det både saftig fisk og kamskjell.

Fremgangsmåte

  1. Klipp fire stykker matpapir eller bakepapir, hvert på 25 x 25 cm.
  2. Fordel fisken og kamskjellene på de fire papirbitene, drypp over limejuicen, legg en smørklatt på hver, og krydre med paprikapulver, salt og pepper etter smak.
  3. Brett papiret sammen til pakker.
  4. Legg fiskepakkene på en damprist over en kjele kokende vann, sett på lokk og la det dampe 5-6 minutter, til fisken er gjennomkokt.
  5. Du kan også steke den i ovnen ved 180 grader i 10 minutter. 
  6. Pepperrot- og tartarsaus: Bland sammen ingrediensene til sausen og hell sausen i en skål eller et sausenebb.

Server saus og sitron i skiver sammen med fiskepakkene, som legges uåpnet på tallerkenen for å holde fisken varm helt til den skal spises. Dryss over finhakket  persille når pakkene åpnes.

Du trenger bare ris, poteter eller godt brød ved siden av. Du kan også anrette innholdet på porsjonstallerkener.

Her finner du mange deilige retter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En dessert kan knapt bli enklere
Ukens kake
Snøfriskparfait

En dessert kan knapt bli enklere

Den kremaktige og lett syrlige smaken på snøfriskparfaiten smaker fortreffelig med sommerens friske bær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ
+

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ

Christer Andersson og Anna Karenina Anda Barron har med Empress laget et livsverk av sin hobby og lidenskap, til glede for alle som trenger et mer komplekst alkoholfritt alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag
Dagens rett
Pølser på meksikansk

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag

Pølser fra grillen kan serveres med annet enn brød eller lompe. Denne kombinasjonen er alltid populær blant barn i alle aldre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her