Dampet kveite med ratatouille og tomatbuljong
Foto: rjgrant

Dampet kveite med ratatouille og tomatbuljong

Kveite er en favoritt. Når du lager den på den måte vi anbefaler i denne oppskriften er du sikret suksess.

Fremgangsmåte

Kutt kveiten i fire, strø med salt og damp eller trekk stykkene forsiktig ferdig.

Tips:
Du kan bake fisken i ovn ved 100 grader i 10 minutter.

Tomatbuljong:
Rens hvitløk, sjalottløk og ingefær, snittes fint. 

Oljen varmes og løk og ingefær freses uten å ta farge. Tilsett kraft. Kok opp og skum godt. Kok inn til god smak og sil. Smak til med salt, pepper og litt limejuice. 

Ratatouille:
Hvitløk renses og finhakkes. Løk, aubergine, squash og fenikkel renses og kuttes i terninger på ca.1 x 1 cm.

Snitt et kryss i toppen av tomaten, fjern stilk festet og dypp de i kokende vann til skallet løsner. ( ca 15 sekunder ) Legges direkte i kaldt vann til avkjøling. Skallet fjernes, tomaten deles i to og innmat skrapes ut. Kutt tomatkjøttet i terninger på ca.1 x 1 cm.

Varm oljen og fres alle grønnsakene unntatt tomaten på sterk varme til de har fått en gyllen bruning, tilsett laurbærblad, kapers, tomat og tomatpuré, dekk til med lokk. La trekke på svak varme i 15 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Fjern laurbærblad før servering. Serveres med ratatouille i bunn, fisken på toppen og buljong rundt.

Pynt med basilikum i strimler ved servering.

Se våre andre oppskrifter med kveite

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her