Dampet Røye med fersk surkål og syrlig smørsaus med gressløk
Foto: Tom Haga

Dampet Røye med fersk surkål og syrlig smørsaus med gressløk

Den milde fisken og det syrlige tilbehøret, både i form av surkålen og smørsausen, er forfriskende og svært smakfull.

Fremgangsmåte

Posjeringsvannet:
Kok opp vannet sammen med salt og krydder, legg i fisken og skru ned for varmen. Trekkes, ca 3 minutter for filet, og det dobbelte for rundrenset på bein.Dette kan variere etter tykkelse på fisken.
 

Løft fisken ut og legg den på et klede så overflødig vann får renne av. Løftes av skinnet før den anrettes på tallerken.

Fersk surkål:
Fres løken i oljen til den er blank, tilsett eddik og kok inn nesten all væsken. Tilsett bacon, karve, gulrot og hvitvin, og la dette koke i to minutter under lokk. Finstrimlet nykål og erter tilsettes, og kokes under lokk de er møre, ca 3-4  minutter.
 
Smak til med salt og pepper, ha i smøret og rør godt rundt så det overtrekker grønnsakene.
 
Syrlig smørsaus med gressløk:
Fres løken i litt av smøret til den er blank. Hell over hvitvin og ha i pepperkornene, og kok inn nesten all væsken.
 
Løft ut pepperkornene, og pisk inn kalde terninger usaltet smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn - pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
 
Smakes til med salt, sitronsaft og til sist haes gressløken i.
 
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

3
3/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen