Dampet skrei med fennikelpurè og rødvinsaus
Foto: Sarah Cameron Sørensen og Bent Raanes

Dampet skrei med fennikelpurè og rødvinsaus

Fremgangsmåte

Rens og skjær fennikel i små biter. Ha i en liten kasserolle med litt olje i bunnen, og la den mykne på svak varme.

Etter ca 5 minutter slår du i litt fløte. Kok sammen litt og miks med stavmikser til du får en jevn puré.

Skjær opp fisken i fire like stykker. Legg fisken i en liten, smurt form. Riv litt appelsinzest og strø over fisken.

Slå litt vann, kraft eller vin i bunnen. Legg over aluminiumsfolie og la fisken trekke i 5-10 minutter på 180 grader, avhengig av ovn.

Stikk en tynn kniv og kjenn etter når fisken er ferdig. Fisken smaker mye mer hvis det er igjen en liten kjerne som ikke er helt gjennomstekt.

Pensle cherrytomater med olje, salt og pepper. Bak sakte i ovn til skinnet sprekker.

Plasser varm fennikelpurè på tallerken og legg fisken oppå. Server med cherrytomater, nykokte poteter og rødvinsaus.

Du kan også servere fisken med andre gode grønnsaker, slik som spinat.

Her finner du 60 oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lakris og bringebær utgjør en magisk kombinasjon
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Lakris og bringebær utgjør en magisk kombinasjon

Lakris og bringebær er allerede en nydelig kombinasjon, med denne utrolig deilige dessertvinen tar du det til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker
Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du rester av skalldyr i kjøleskapet, tar denne salaten 10 minutter å lage
Dagens rett
Skalldyrsalat med cottage cheese

Har du rester av skalldyr i kjøleskapet, tar denne salaten 10 minutter å lage

Det er utrolig hvor lite som skal til når du allerede har gode rester etter helgens skalldyrkos. En skalldyrsalat som denne er klar på 10 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning
Dagens rett
Pasta med røykt skinke og rød pesto

Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning

Skinke, pasta og røde pesto er en god trio for et enkelt og avslappende feriemåltid, men uten at du må gi slipp på den gode smaken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her