De franske pannekakene Crêpes Suzette
Apéritif

De franske pannekakene Crêpes Suzette

Disse smaker utrolig godt. Flambering er ingen kunst når du følger vår oppskrift.

Fremgangsmåte

Crêpes: 1.Pisk sammen egg og eggeplomme.Tilsett salt,sukker og mel og litt av melken. Rør deigen glatt og jevn.

2.Tilsett langsomt resten av melken,deretter fløten,konjakk,sitron-eller appelsinskall og til slutt det smeltete,lett brunete smøret.La røren eventuelt hvile en times tid.

3.Stek små,tynne pannekaker av røren:Brun 1ts smør på en god og varm crêpepanne eller liten steke stekepanne(ca.15cm. i diam.).Rør godt opp i røren og hell ca.1/2 dl midt på pannen med sirkelformet bevegelse,så røren sprer seg rundt hele pannen.

4.stek crêpene på begge sider og hold dem varme.

Saus: 1.Sausen lages til på bordet: Gni sukkerbitene godt på alle sider mot appelsinskallet.Legg dem i pannen som skal brukes til flamberingen

2.Press appelsinsaften over pannen.knus sukkerbitene med en gaffel,så oppløser de seg raskere,og tilsett deretter en stor ss smør.

3.La sausen småsurre et øyeblikk over varmen,og dypp pannekakene i sausen etter tur.Brett dem to ganger,så de blir 1/4 av størrelsen og flytt dem ut langs kanten på flamberingspannen etter hvert.

Flamberingen: 1.Hell konjakk og likør over Crêpene i pannen,dryss litt sukker kvikt over og tenn på.

2.Server de varme crêpene med en gang flammene er brent ned.Bruk oppvarmete tallerkener,og hell en ss av den deilige sausen over hver porsjon.

Tips til Crêpes Suzette:
En fortinnet kobberpanne over et spritapparat eller rechaud,som det også heter, er det ideelle å bruke hvis man vil flambere crêpene ved bordet.Flamberingen kan være vanskelig hvis man ikke har varmet opp likør og konjakk litt,før man heller det over og tenner på.Selve pannekakene kan lages lang tid i forveien,gjerne flere dager før. Egner seg ikke til frysing.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge
Dagens rett
Thaisalat med ovnsbakt eller pannestekt torsk

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge

Spennende tilberedning av torsk er hva som venter deg i denne utgaven av Dagens rett. Raskt å tilberede, friskt og lekkert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren
Dagens rett
Coq au vin med hvitvin og fløte

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren

Coq av vin lages normalt med rødvin av pinot noir eller gamay, men her er en lysere utgave med hvitvin og kremfløte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime
Dagens rett
Viltgryte med reinskav og purre

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime

Med reinskav fra fryseren i butikken oppnår du veldig god viltsmak på gryta uten å måtte vente lenge på maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant

Her er oversikten over de 120 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her