Dekonstruerte bondepiker med gulrotmos
Mats Risvik

Dekonstruerte bondepiker med gulrotmos

Denne desserten samler alle så vel laktoseintolerante som veganere, og med et lite grep også de som vil ha det glutenfritt.

Fremgangsmåte

Gulrotmos:
Skrell gulerøttene og dekk med nok vann i en kjele sammen med halvparten av sukkeret og halvparten av margarinen. Kok til de er gjennomkokte. Ca. 20 minutt. Tilsett alt i en blender mens det er varmt sammen med resten av sukkeret og margarinen, samt resten av krydderet. Blend alt til det er en helt fin mos. Kjøl ned og ta det hele over i en sprøytepose til du er klar til å servere.

Arme riddere:
Bruk gjerne noe brød du har liggende som er en dag eller to gammelt. Hell soyamelken i en bolle og rør inn sukkeret sammen med kanel og en klype salt. Dypp skiven i blandingen, men ikke la det ligge lenge da det kan bli for bløtt. Smelt margarinet i en stekepanne på medium/høy varme. Stek brødet på hver side til det blir fint og gyllent, ca 2 minutt per side. Sett til side til det er avkjølt og skjær så i strimler i ønsket tykkelse.

Stekte brødsmuler:
Rist skiven i oven på 180 grader i 10 minutt. Pulser skiven i en foodprosessor til du har relativt fine smuler. Smelt margarinet i en stekepanne på medium/høy varme. Tilsett så brødsmulene sammen med sukker, salt og kanel, og stek til det er fint og gyllent (ca 2-3 minutt). Pass på at det ikke brenner seg.

Pisket krem:
Pisk kremen i en bolle med en mixmaster eller lignende til det blir tykkere og fluffy, rundt 1 minutt.

Ta det hele over i en sprøytepose og hold kaldt i kjøleskapet til du er klar for å servere.

Sett sammen desserten på en flat asjett eller en annen fin asjett du måtte ønske. Legg alt utover asjetten del for del, biter av arme riddere, gulrotmos, pisket krem og stekte brødsmuler. Pynt gjerne med litt sitrontimian. 

Tips:
Ved å bruke glutenfritt brød, tilfredsstiller du også de som ikke vil ha eller tåler gluten.

Se våre andre glutenfrie oppskrifter

Lyst en annen variant tilslørte bondepiker?

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Mats Risvik

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ekstra julete kringle med kanel og sjokolade.
Ukens kake

Ekstra julete kringle med kanel og sjokolade.

En slik kringle vekker begeistring hos alle. Enten det er hjemme, på jobben eller juleavslutningen. Dessuten er den en perfekt førjulsgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen
Julemat
Drikke til kalkun

Her finner du det perfekte drikkefølget til kalkunen

Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en smaksreise til California
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. januar

Bli med på en smaksreise til California

Bli med når Master of Wine Heidi Iren Hansen Vestvik guider deg igjennom noe av det beste California har å by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

And på julaften - planlegg drikkefølget nå: Dette drikker du til and
Tester

And på julaften - planlegg drikkefølget nå: Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her