Dessertpai med dadler og fikener

Dessertpai med dadler og fikener

Fremgangsmåte

Smuldre sammen margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig. Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Legg fikenbåter tett i tett i bunnen av paiformen. Ha på dadlene. Visp sammen egg, fløte, cottage cheese, sukker og vaniljesukker og hell det over. 

Stek paien ferdig ved 180 °C i ca. 45 minutter. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til. Nydelig med litt fikensyltetøy til.

Tips:
Sukkermengden både i paibunn og fyll kan reduseres eller sløyfes helt eventuelt erstattes av stevia.

  Pai   Fiken   LKesam original   8 %  

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen