Slik åpner du østers
Apéritif

Slik åpner du østers

Det er enkelt å åpne disse skalldyrene hvis du følger vår oppskrift. Til østers drikker du champagne, chablis, muscadet eller øl.

Fremgangsmåte

La østersene stå kaldt helt til de skal åpnes. Sjekk at de er friske. Om en har åpnet seg, kan du knipse på den, hvis den ikke lukker seg, ta den til side. 

Børst østersene godt slik at det ikke er noe skallrester på dem. 

En østerskniv er et nødvendig og godt hjelpemiddel til å åpne østersen med. Veldig ofte får du en slik med på kjøpet i fiskedisken.

Slik åpner du østersene:
Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg. Sett kniven i skillet mellom skallene. Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten. Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut. Du kan også åpne den fra den spisse enden. Her sitter låsen og når du får åpnet den, drar du bare kniven langs siden for å kutte av muskelen.

Sjekk at østersen er god ved å lukte på den etter at den er åpnet. Lukter den friskt av hav er den god til å spises, lukter den vondt kasseres den.

Anrett østersen på grovsalt på et fat - eller knust is om det er varmt i lokalet eller sola steiker. Det gjør at østersene holder seg friske helt til de spises.

Server østersen naturell eller med sitron, eventuelt kan du lage en blanding av finhakket sjalottløk og rødvinseddik.

Eller en av disse to dressingene som dryppes over østersene:

Godt brød og smør er en selvfølge.

Her finner du mange oppskrifter med østers

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her