Dypvannstorsken møter himmelen
Foto: Morten Brun

Dypvannstorsken møter himmelen

Ingredienser
4 torskefileter a 180 gr
8 skiver bacon
salt og pepper
Grønnsaker:
3 gulrøtter
12 sukkererter
1 rødbete
1 ss honning
15 middels store poteter
smør
fløte

Saus:
3 dl hvetemel
100 gram smør
3 dl melk
2 dl fløte
Det hvite av 1 purreløk
salt og pepper
Evt Maisena

Fremgangsmåte

Ha litt salt på torskefiletene og la de ligge ca 30 minutter. Skyll av saltet og tørk filetene godt.

Surr bacon rundt torskefiletene og fest dem med en tannpirker. Salte og pepre etter smak. Stek fisken i ovn i ca 20 minutter på 175 grader.

Skrell gulrøttene og kutt dem i 1 x 1 cm stilker. Blansjer gulrot og sukkererter i godt saltet kokende vann med smør.

Kutt rødbeten i terninger og surr den i pannen til den er nesten mør før du tilsetter honning.

Skrell potetene og kok dem møre, tøm ut vannet. Mos potetene sammen med fløte og pepper, press så mosen gjennom en sil slik at den er som en puré. Smak til med salt til slutt.

Saus:
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og bland i melet. Rør sammen og la det surre uten å ta farge over middels varme i ett minutt.

Varm gjerne melk og fløte litt og tilsett meljevningen mens du pisker hardt. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter.

Ha i finkuttet purreløk, og smak til med salt og pepper. Blir sausen for tynn kan du jevne den med litt maisenna.

Grønnsakene legges midt på tallerkenen med torsken over. Legg potetpuréen ved siden av som en dråpe.

Ha de glaserte rødbetene over fisken, og avslutt med litt saus rundt og en litt persille på toppen.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kim Andre Moe, Trondheim Oppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her