Eikerøkt sjøørret med gressløkpesto og kalde vaktelegg
Foto: Roald Kluge

Eikerøkt sjøørret med gressløkpesto og kalde vaktelegg

En spennende rett du absolutt må prøve.

Fremgangsmåte

  1. Ørreten:
  2. Ha ørreten en time i romtemperatur før servering. Skjær i terninger. En terning pr. tiltygg.
  3. Gressløkpesto:
  4. Kjør alt i blender unntatt osten til alt er glatt. Rør inn osten. Smak til med maldonsalt og sort kvernet pepper.
  5. Vaktelegg:
  6. Kok eggene i 3 minutter. Avkjøl og deles på midten. Anrettes oppå ørreten og pynt med friske urter som kjørvel. 

Sendt inn av Jon og Anna Aga, Vega Havhotell

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

60 år gammel vin til knallpris
+
Godbiter i pollisten

60 år gammel vin til knallpris

Denne godbiten koster bare 498 kroner – perfekt som gave eller til deg selv på julaften - om du klarer å holde deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får potetsalaten til pølsene ekstra mye smak
Dagens rett

Slik får potetsalaten til pølsene ekstra mye smak

Hvor mye smak er det typen karri som bestemmer - og selvsagt hvor gode pølsene er.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den
+
Ukens vin

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den

Quinta da Santiago er en ny og spennende aktør innen Vinho verde som lager viner med karakter også i den rimeligere prisklassen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her