Energibar

Energibar

Fremgangsmåte

Ha hel rug og vann i en kjele, kok opp. Tilsett hvetekli, rør godt og la stå til avkjøling i 20 minutter. Ha peanøttene i en hurtigmikser og kjør til alt er grovt hakket. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett peanøttene, deretter tilsetter du rug og hvetekli. Hakk sviskene i hurtigmikseren. Tilsett kokosfettet i sviskeblandingen. Bland sviskene med de tørre ingrediensene og rør godt. Smelt den mørke sjokoladen og rør den sammen med resten. Fordel blandingen i en form (20x30 cm) kledd i plastfolie og sett kaldt i en time. Når blandingen er avkjølt kan den deles opp i passe store barer.

Tips1:
Du kan bytte ut peanøtter med solsikkekjerner som det er sjeldnere at noen reagerer på. Alternativt kokosmasse.

 

Tips2:
Du kan dyppe barene i litt sjokolade dersom du ønsker mer sjokoladesmak.

Sendt inn av Opplysningskontoret for brød og korn

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen