Enkel eplekake
Foto: Inkognito

Enkel eplekake

Et lunt stykke eplekake er definitivt et høydepunkt. Bak flere og putt i fryseren. Her er en meget enkel oppskrift.

Fremgangsmåte

Du trenger en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter.

Sett ovnen på 200 grader.

Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen.

Rør i sammenpiskede egg.

Deigen fordeles over i en smurt kakeform.

Rens og del eplene i båter og legg dem tett i tett delvis ned i deigen.

Dryss over hakkede mandler og sukker samt kanel hvis du liker det.

Stekes ca. 30 min ved 200 grader.

Eplekake serveres varm, lun eller kald.

Tips: Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus gir kaken det lille ekstra.

Flere oppskrifter med deilige kaker

Her finner du deilige kaker med epler

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 70 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen