Enkel whiskykake
Apéritif

Enkel whiskykake

Dette er kaken for de voksne. Den tar litt tid å lage, men det får du igjen for. Alle som får smake vil sikkert ha oppskriften. Da vet du hvor de kan finne den.

Fremgangsmåte

Del cocktailbær i to, grovhakk dadler (uten stein) og valnøtter.

Tips:
Hvis du ikke får tak i ekte cocktailbær (maraschino-kirsebær) kan du bruke annen nedlagt eller myk tørket frukt, som aprikoser, eller tørket rød frukt som tranebær som du bløtlegger først i litt kokhett vann.

La alt trekke i whisky over natten. Bruk et glass eller bolle med lokk. 

Rør smør og sukker  til det er hvitt og luftig i miksmasteren.

Tilsett én eggeplomme av gangen og rør godt mellom hver.

Bland bakepulver og muskat i melet og sikt inn vekselvis med frukt- og nøtteblandingen.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren. Hell røren i en stor eller to små godt smurte randformer (eller brødformer) og stek dem på nederste rille ved 150 °C i ca. 1½ time.

La kakene stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.

Whiskykaken egner seg godt for frysing, men holder seg veldig lenge i kjøleskapet (den blir bare bedre og bedre).

Tips:
Restene kan smuldres opp i stekes i smør i panne og serveres med iskrem.

Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her