Joël Delaunay Le Grand Ballon Sauvignon Blanc 2018

Med bare litt reker, gravlaks og yoghurt - selvsagt i tillegg til grønt som agurk, salat og eple får du her en oppskrift som er kjap å lage.
Rens eplet og strimle det fint. Press litt sitronsaft over. Skrell rekene.
Bland yoghurt, eplestrimler og reker med presset hvitløk. Snak til med salt og pepper. La tzatzikien stå kjølig til servering.
Fordel vaskede salatblader på tallerkener eller i boller. Legg opp gravlaksskivene og ha tzatzikien over eller ved siden av laksen.
Dryss over hakket dill til slutt. Serveres med toast eller annet godt brød ved siden av.
Tips: Tzatzikien kan lages i stand i god tid før serveringen. Den er ypperlig som en smårett eller en lett forrett. Den er også god som pålegg.
Flere gode småretter finner du her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt