Eple- og reketzatziki med gravet laks
Foto: Astrid Hals

Eple- og reketzatziki med gravet laks

Med bare litt reker, gravlaks og yoghurt - selvsagt i tillegg til grønt som agurk, salat og eple får du her en oppskrift som er kjap å lage.

Fremgangsmåte

Rens eplet og strimle det fint. Press litt sitronsaft over. Skrell rekene.

Bland yoghurt, eplestrimler og reker med presset hvitløk. Snak til med salt og pepper. La tzatzikien stå kjølig til servering.

Fordel vaskede salatblader på tallerkener eller i boller. Legg opp gravlaksskivene og ha tzatzikien over eller ved siden av laksen.

Dryss over hakket dill til slutt. Serveres med toast eller annet godt brød ved siden av.

Tips: Tzatzikien kan lages i stand i god tid før serveringen. Den er ypperlig som en smårett eller en lett forrett. Den er også god som pålegg.

Slik lager du gravlaks

Flere gode småretter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

4
4/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen