Eplekake med rom-rosin
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Eplekake med rom-rosin

Fremgangsmåte

Ha rosinene i en skål og hell over romen. Dette skal stå og trekke mens du lager kaken.

Sett ovnen på 180 grader. Kaken skal stekes på nederste rille i ca 45 min.

Ta ut kjernene og skrell eplene. Del dem i båter.

Ha kanel og sukker i en stor plastpose og ha eplebåtenene oppi. Rist godt så båtene blir dekket av blandingen.

Smelt smøret og la det stå og kjøle seg litt.

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Bland mel og smør litt og litt inn i eggedosisen.

Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm-form, og smør kantene.

Ha røren i formen.

Tøm romen av rosinene og strø dem over røren.

Legg eplene i formen. Jeg pleier å legge dem i ringer. Jo flere eplebåter du får plass til, jo bedre.

Til slutt strør du over perlesukker og steker kaken på nederste rille i ca 45 min.

Jeg serverer kaken varm med vaniljeis til. Og kanskje med litt hjemmelaget eggelikør over. Blir det noe igjen, er kaken også veldig god kald, dagen etter den er bakt.

Her finner veldig mange oppskrifter på eplekake

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Siw Borgersen

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen