Eplekake med saftig marengs
Foto: Mats Widén

Eplekake med saftig marengs

Denne eplekaken kan du både ha ved siden av en kopp kaffe eller nyte den som en dessert.

Fremgangsmåte

Ha kransekakemasse i en bakebolle, og tilsett eggene.

Pisk det godt sammen til en jevn masse. Tilsett bakepulver og ha deigen i en godt smurt og rund form, ca. 24 cm, med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på midterste rille ved 180 grader i ca. 15 minutter. Til bunnen har satt seg.

Skrell eplene og skjær dem i biter og legg dem i en kjele og kok dem møre sammen med sukker og kanel. Legg så eplene på bunnen.

Stivpisk eggehvitene, tilsett sitronsaft og strø sukker i litt og litt og pisk videre til den er seig. Bre marengsen over eplene.

Stekes på midterste rille ved 150 grader i ca. 30 minutter eller til marengsen er stiv og seig.

Pass på at ikke marengsen brenner seg, skru heller ned temperaturen om det blir for varmt.

Husk at alle ovner steker forskjellig og temperaturer er bare veiledende.

Avkjøl kaken i formen.

Tips: Om du ønsker, kan du gjerne bruke halvparten pærer.
 
 
 

Sendt inn av Frukt.no

4
4/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen