Eplepizza
Foto: Alf Børjesson

Eplepizza

Lag en eplepizza som er en variant av eplekake. Den skal bakes i langpanne og nytes lun med vaniljeis.

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, krydder, sukker og gjær. Hell av vannet og elt sammen deigen. Dekk til med plast og la den heve 1 time på lunt sted. Pakk ut deigen og kjevle den til en tynn avlang leiv. Legg den på et stekebrett.

Legg epleskivene på bunnen sammen med rosiner og mandler. Hell over sitronsaften og dryss over sukker. Stekes ved 200°C i ca. 20 min. Serveres med vaniljeis.

Se alle de fristende oppskriftene på pizza

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Les mer om norske epler
Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Finn sjømatretter med epler

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen