Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og 2 ss iskaldt vann i en food-processor og kjør deigen i ca. 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens.
Får du den ikke samlet må du tilsette ½ ss vann ekstra. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
Har du ikke food-processor tilsetter du melet i en bolle og gnir inn smøret med fingertuppene til det blir en smulet masse.
Lag en grop i midten og hell i vannet. Bland med en kniv til deigen kan samles.
Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter.
Legg bakepapir med litt mel på både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en 26 cm terteform.
Fjern det øverste laget med bakepapir og vend deigen forsiktig over i formen og trykk deigen forsiktig inn mot formens kanter. Sett deigen kaldt i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 190 ºC.
Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel. Stek tertebunnen i 10 minutter til den er gjennomstekt.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i to før de skjæres i tynne skiver.
Legg dem lett overlappet i et spiralmønster i tertebunnen. Dryss over 2 ss sukker og stek i 15 minutter.
Mens terten stekes piskes egg, sukker, kremfløte og likør sammen. Hell blandingen over eplene og stek videre i ca. 30 minutter.
Terten er ferdig når eggemassen har stivnet og fått en gylden farge.
Server terten varm med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam smakssatt med litt kanel.
Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode
Se våre fristende drinker med epler
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig