Farfalle med tomater og erter (Farfalle al Sugo di Piselli)

Fremgangsmåte

Varm oljen i en mellomstor kjele og ha i baconet. La det surre på svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.

Tilsett tomater og vann, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Skru ned varmen, sett på lokk og la det småkoke i ca 15 minutter mens du rører av og til.

I mellomtiden koker du pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.

Ha ertene i tomatsausen, rør godt og la det koke opp. Legg på lokk og la det putre i 5-8 minutter, til ertene er kokt og sausen er ganske tykk. Smak til med salt og pepper.

Skru av platen og tilsett mascarpone og revet basilikum. Rør godt, legg lokk på kjelen og la den stå et par minutter. Slå vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over pastaen og bland godt.

Serveres straks, pyntet med basilikum og med revet parmesan ved siden av.

Denne sausen skal serveres med vanlig hvit pasta, så det røde, grønne og hvite utgjør tricolore, de tre fargene i det italienske flagget.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her