Fasanbryst med olivensjy

Ingredienser
4 fasanbryst
4-8 skiver parmaskinke
8 salvieblader
Grillet marinert squash:
1 squash i skråskårne skiver
2 salvieblader i tynne strimler
god olivenolje
salt og pepper
Glaserte persillerøtter:
4 persillerøtter
smør
sukker
salt og pepper
Sprøstekt østerssopp:
200 g østerssopp eller egenplukket sopp som traktkantareller, kantareller eller steinsopp
smør
salt og pepper
Olivensjy:
5-6 dl kyllingkraft
fasanben kuttet i småbiter
olje
avskjær av sellerirot og gulrot
2,5 dl rødvin
1 ss sukker
10-12 svarte oliven
50 g usaltet smør

Fremgangsmåte

Fasanbrystet:
Legg to salvieblader på hver skinkeskive. Dryss litt salt og pepper på fasanbrystene og legg dem oppå skinkeskiven som pakkes rundt. Sprøstek på hver side i olje i panne og etterstek 5 minutter i ovn ved 200 grader. La hvile minst 5 minutter.
 
Grillet marinert squash:
Grillstek squashskivene. Drypp med olje, dryss over salviestrimler, salt og pepper.
 
Glaserte persillerøtter:
Skrell røttene og skjær dem i staver. Kok dem i 5 minutter til de er knapt møre. Ha sukker i en panne og smelt det. Tilsett smør og persillerøtter og la koke under omrøring til karamellen henger på røttene.
 
Sprøstekt østerssopp:
Del opp soppen i passe biter og stek raskt i smør i varm panne. Smak til med salt og pepper.
 
Olivensjy:
Begynn med å frese fasanben og grønnsaker i olje. Hell over kyllingkraften, kok opp og la trekke i 20 minutter. Sil og kok inn til du sitter igjen med 1 dl. Sil godt en gang til, bruk gjerne kaffefilter.

Kok inn rødvin og sukker til du har ½ dl. Fjern steinene fra olivenene, ha dem i en blender sammen med smøret og kjør til jevn masse. Bland innkokt kraft og rødvin og varm opp. Tilsett 1 ½ ss olivensmør i sausen og rør godt.

Anrettes som på bildet (se artikkel her ) med sausen rundt. Server med små poteter som du steker med skallet på i olivenolje. Alternativt kan du servere hjemmelaget potetmos.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her