Fenalår med gulrot- og potettortilla
Foto: iStockphoto

Fenalår med gulrot- og potettortilla

Fenalår kan brukes til mer enn et spekefat. Denne retten har du kanskje ikke forsøkt før. Her er oppskriften til fenalår med gulrot- og potettortilla.

Fremgangsmåte

Skrell og riv gulrøttene grovt. Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Skrell så løken og skjær den i tynne skiver.
 
Ha 1 ss olje i en rektangulær ildfast form (minst 25x30 cm) og fordel først potetskiver utover slik at de ligger tett i tett, legg på et lag med løk og dryss litt salt og pepper over. Deretter gulrøtter. Gjenta til alt er fordelt.
 
Klem alt sammen med baksiden av en skje eller liknende. Drypp 1-2 ss olje over og sett formen inn i ovnen ved 180 grader og forstek i 20 minutter.
 
Pisk eggene og snøfrisk og hell over potet/gulrotblandingen. Sett inn i ovnen igjen og la stå i 15 minutter. Ta den ut av ovnen og avkjøl. Dette kan du gjøre ferdig kvelden i forveien.
 

Før servering skjæres tortillaen opp i porsjonsstykker.

Sprøstek syltynne fenalårskiver i varm panne uten fett og legg til avkjøling på et kjøkkenpapir. Hvis skivene er tykke, lønner det seg å dampkoke dem i ca 30 sekunder og deretter legge til tørk på papir. Siden fårefett stivner raskt, må du lunke litt på skivene før servering.  Legg 1-2 skiver fenalår på hver tortillabit. Pynt med friske urter.
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen