Fennikel latkes med rømmedip
Foto: TheCrimsonMonkey

Fennikel latkes med rømmedip

Latkes er opprinnelig en jødisk rett som serveres under hanukkah-festen som finner sted i desember, men de er populære også ellers i året.

Fremgangsmåte

Riv fennikel, potet og løk fint enten for hånd eller i en foodprocessor. Ha massen over i et dørslag kledd med et rent kjøkkenhåndkle og press så mye væske du klarer ut av massen. 

Ha i en bolle og bland inn mel og pisket egg vekselvis. Smake til med sitronskall og salt og pepper. 

Form flate kaker i hånden. Legg på et fat. 

Varm olje i en kjele til 170 grader og frityrstek latkes-ene 3-4 av gangen avhengig av kjelens kapasitet. Legg på kjøkkenpapir.  

Rømmedip:
Rør alle ingrediensene sammen og sett kaldt til servering. 

Server latkes med rømmedip og fennikelblader. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen