Fersk kjøtt og suppe med bollegrøt

Fersk kjøtt og suppe med bollegrøt

Fremgangsmåte

La kjøttet trekke (ikke koke) 1 ½ - 2 timer i lettsaltet vann med suppekvast. Noen tilsetter også et par klumper hel ingefær. Rens og del grønnsakene. Kok dem i kraft til de er møre.

Rør sammen bollegrøten og la den stå kaldt til den skal brukes. Server suppen rykende varm med grønt dryss. Bollegrøten og kokte grønnsaker på bordet, så gjesten selv kan velge - enten eller.

Kjøttet skjæres pent opp og serveres etter suppen med grønnsakene, kokte poteter og sursøt- eller løksaus laget med kraft og potetvann.

Dette har vært selskapsmaten frem for noe i hele Vestfold. Suppen stelles til på samme vis overalt, selv om grønnsakene kan variere noe. Men melbollene som skal med, finnes det et uttall av oppskrifter på.

På Stange lages en bollegrøt. Den tar man direkte i suppen med teskje (uten noen koking først).

Sendt inn av TINE Kjøkken

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen