Innocent Bystander Pinot Noir 2018

I denne bacalao-oppskriften har vi erstattet klippfisk med torskefilet, og aller helst ryggfileten. Dermed blir retten både enklere og rimeligere å lage. Garantert at det ikke går utover smaken.
Start med sausen. Kok opp fiskekraften, tomatene (uten laken), hvitløk, chiliflak og olivenolje og la det småsurre i 10 min. Sil sausen.
Tilsett løken i tomatsausen og kok den mør. Rør inn oliven, paprikastrimler og persille og smak om det trengs mer salt.
Like før servering røres majonesen inn. Smak til med salt.
Dekk med folie og bak fisken på 120 grader midt i ovnen til den har skiftet farge helt gjennom (ca 15 minutter).
Flå skinnet av fisken og legg den opp i dype tallerkener oppå potetmosen med sausen rundt.
Tips: Prøv gjerne denne oppskriften med ferdig utvannet klippfisk i stedet for den ferske torsken for en mer autentisk bacalaosmak også.
Flere herlige oppskrifter med torsk finner du her
Oppskrifter på bacalao og klippfisk finner du her
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk