Fletteloff med ost
Foto: rlat

Fletteloff med ost

Bak en fletteloff med ost. Alt du trenger av ingredienser finner du i oppskriften som er veldig enkel og som gir det loff du garantert kommer til å bake flere ganger.

Fremgangsmåte

Du trenger 2 smurte brødformer, ca. 1½ liter.

Smuldre gjæren i bakebollen.

Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren.

Rør ut gjæren. Ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.

La deigen heve på et lunt sted under plast til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten.

Elt deigen lett og del den i to. Del hver av delene igjen i tre.

Trill til pølser og lag fletter av deigen. Legg dem i brødformene.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hev brødene tildekket på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt revet ost og frø (sesam-, valmue- eller gresskarfrø).

Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.

Avkjøl på rist.

Tips: Bak osteloffen i god tid på forhånd og frys den ned. Tin loffen og varm den forsiktig i ovnene før servering. Den smaker som nybakt.

Her kan du fråtse i oppskrifter på brød

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen