BFM 225 Saison

Denne varianten av fondue er en sveitsisk spesialitet. Det er så sosialt å sitte rundt bordet og kose seg med denne retten.
Skjær brødet i 2 cm store terninger.
Del hvitløksfeddet i to og gni inn fonduegryten. Legg restene oppi.
Riv gruyèren, er en fast løypeost som lages av kumelk og opprinnelig kommer fra det franskspråklige delen av Gruyèredistriktet i Sveits. Bland osten med maismelet direkte i gryten. Tilsett vin og sitronsaft.
Rør mens blandingen varmes opp sakte og osten har smeltet. Tilsett malt muskatnøtt, pepper og kirsch.
Server umiddelbart. Pass på at fonduen holder seg oppunder kokepunktet. Rør av og til slik at den ikke fester seg i bunnen.
Ostefonduen spises ved å feste brødbiter på fonduespydene og dyppe oppi ostemassen.
Her finner du flere oppskrifter med fondue
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif