Fransk grønn potetsuppe
Foto: Synøve Dreyer

Fransk grønn potetsuppe

Poteten gjør seg godt i både varme og kalde supper, og fungerer både som en jevner og gir ofte mer mat til suppen. Derfor skal du prøve denne franske grønne potetsuppen.

Fremgangsmåte

  1. Potetene skrelles og skjæres i terninger, purren renses og skjæres i ringer og løken finhakkes før det tas over i kokende vann med buljongterning.
  2. Det hele kokes til det er mørt og tas så over i en kjøkkenmaskin/hurtigmikser eller at en stavmikser nyttes til å mose suppen.
  3. Suppen gis et oppkok igjen, fløtemelk el. rømme tas i og til slutt smakes den til med salt.

Tips:
Denne suppen kan endres til mange varianter. Er det et ønske om en riktig så hot suppe, kan det tas i både hvitløk og chili.

Er det et ønske om å bruke blomkål og/eller brokkoli i, så blir det en herlig variant.

Er det videre et ønske om å lage en mer matsuppe, kan det tas i eksempelvis røkte middagspølser i skiver. I det hele tatt så er det mulighet for å koke mange suppevarianter av en "potetspiker"!

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på denne New York-inspirerte biff-klassikeren fra grillen
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 2

Denne fiskegryten smaker perfekt av sommer
Dagens rett
Flyndre, skalldyr og grønnsaker i safranbuljong

Denne fiskegryten smaker perfekt av sommer

Varierte og fargerike grønnsaker gir et godt smaksbidrag til både safranbuljongen og flyndren. Hvitvin med karakter må til, her får du flere forslag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette alternativet til fredagstacoen
Dagens rett

Prøv dette alternativet til fredagstacoen

Hvalkjøtt er perfekt som minuttstek siden det ultramøre kjøttet kun trenger veldig rask varmebehandling. Det er derfor fort gjort å lage i stand denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Sea Breeze som på Eero - Ambassadens takterrasse
Ukens drink

Slik lager du Sea Breeze som på Eero - Ambassadens takterrasse

Ukens drink, Sea Breeze, er en populær sommerdrink som normalt består av tre ingredienser. Så ikke på baren Eero på toppen av Ambassaden i Oslo, hvor den er et populært innslag i sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her