Frikassé med kylling eller høns
Foto: Astrid Hals

Frikassé med kylling eller høns

Fremgangsmåte

Legg kylling eller høns i en kjele. Tilsett salt, laurbærblad, hel pepper, det grønne fra purre og eventuelt persille- og sellerirot.

Hell på 1 ½ liter kokende vann, eller til det så vidt dekker.

La kyllingen trekke under lokk i ¾-1 time, høns i ca. 2 timer, til lårbenet lett kan løsnes fra skroget.

Ta høns eller kylling opp av kraften. Sil kraften og hell den tilbake i kjelen. Skjær grønnsakene i staver eller skiver, og kok dem i kraften i ca. 15 minutter, til de er møre. Sil kraften og sett grønnsakene til side.

Smelt smøret i kjelen. Rør inn mel og spe med varm kraft, litt etter litt, under omrøring, til en halvtynn saus. La sausen koke litt, og smak den eventuelt til med salt eller smuldret buljongterning, pepper og fløte.

Fjern skinn og bein fra høna eller kyllingen, og skjær kjøttet i passe biter som legges i sausen. Tilsett grønnsakene og la alt bli godt gjennomvarmt før servering.

Dryss persille eller annet grønt over. Server gjerne frikasseen i dype middagstallerkener, med skje i tillegg til kniv og gaffel.
 
Tips: Dersom du har dårlig tid kan du også bruke kyllingbryst og en god kyllingbuljong, men ved å koke alt fra bunnen av får du det beste resultatet.

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen