Friterte torskekaker med ertepuré
Foto: Synøve Dreyer

Friterte torskekaker med ertepuré

Her har vi hentet inspirasjon fra Englands tradisjonelle fish´n chips. Denne versjonen har ertepuré og sitronbåter som tilbehør.

Fremgangsmåte

Torskebollene
Kok potetene.

Skjær fisken i litt mindre biter og ha den i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med saltet. Kjør sammen til en jevn deig.

Mos kokt potet og finhakk purre og persille. Ha dette sammen med melk i kjøkkenmaskinen. Smak til med salt og pepper.

Tips: Pass på at fisken og melken er kald.

Ertepuré:
Kok ertene møre, hell av vannet og bland sammen med finhakket mynte, smør og eddik.

Kjør til en puré med stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Tempurarøre:
Hell øl i en bolle og bland inn hvetemel til du har en en tykk, glatt røre.

Tips: For at tempuraen skal blir sprø og luftig, bør røden brukes med en gang.

Varm opp olje i en stor gryte eller bruk en frityrkoker.

Bruk en skje til å forme små kaker. Ha dem over i tempurarøren og sørg for at de er godt dekket. Bruk en gaffel og løft dem over i den varme oljen.

Friter til de er gylne på alle kanter.

Ta torskekakene opp og la dem renne av seg på tørkepapir.

Server de friterte torskekakene med ertepuré og sitronskiver.

Her finner du mange flere oppskrifter med fiskekaker

Mange flere oppskrifter med torsk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen