Fylt kjøttpudding med god tomatsaus

Fylt kjøttpudding med god tomatsaus

Kjøttpudding høres mye mer hverdagslig og uinspirert ut enn hva den smaker når du spriter den opp med noen gode ingredienser.

Fremgangsmåte

Bland kjøttdeig, brødsmuler, løk, hvitløk og melk godt sammen i en bolle. Tilsett finhakkete urter og smak til med salt og pepper. Ha i osteterningene og bland godt. Fyll en oljesmurt brødform med massen eller form et brød som du legger i en ildfast, smurt form. Hell et par striper med god olivenolje over. Legg alufolie over. Steik i ovnen ved 190 grader i 1 time på nest nederste nivå.

Tomatsausen:
Fres sjalottløk i olivenolje til den er blank. Tilsett hvitløk og fres videre. Ha i paprika og la det fres i ca 30 sekunder. Tilsett tomatpuré og rør godt en stund. Ha i rødvin og la dampe inn. Tilsett tomatene og sukker og kok opp. La småkoke uten lokk i minst 15 (men helst 30) minutter. Hvis sausen blir tørr, kan du tilsette vann. Smak til med salt og pepper. Ha i friske finhakkete urter like før servering.

Server kjøttpuddingen med tomatsausen og pasta, nudler, kokte poteter, potetmos (NB: hjemmelaget må det være) eller bare brød, og selvsagt en salat.

Pris pr porsjon ca kr 25-35

3
3/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen