Fylt steinbit med hvitvinsaus
Foto: Alf Börjesson

Fylt steinbit med hvitvinsaus

Fremgangsmåte

Start med potetene. Skrubb dem godt, tørk dem og skjær dem i båter.
 
Legg potetbåtene i langpanne, drypp over olje, dryss på hvitløk, urter, salt og pepper og bak potetene midt i ovnen (220 grader i ca. 20 min) til de er møre og brune. Ta dem ut og hold dem varme.
 
Skru ovnsvarmen ned til 200 grader.
 
Skjær fisken i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen. Kutt blåskjell og tomat i terninger og bland det med hakket hvitløk og urter. Fyll blandingen i snittet i fisken og bak den midt i ovnen (200 grader i 10--12 min) til den er gjennomkokt.

Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en blanding av melk og fløte, mos dem og smak mosen til med salt og pepper. Får du ikke tak i jordskokker kan du bruke knollselleri.
 
Server fisken med puréen og potetene.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

3
3/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen