Gjøkalv med trøffel, kantareller og jordskokkpuré
Foto: Eva Brænd

Gjøkalv med trøffel, kantareller og jordskokkpuré

Gjøkalven er ett type kjøtt med lavt jerninnhold som gjør det ekstra mørt. Med trøffelsaus og jordskokkpuré har du en rett som kommer til å imponere de fleste.

Fremgangsmåte

Stek kalvefileten til rosa kjerne. Dekk med trøffellameller ved servering.

Trøffelsaus:
Løk sauteres i smør sammen med timian. Rødvin helles på og kokes inn. Tilsett kraften og kok inn. Deretter siles den og smakes til med hakkete trøfler og trøffelolje.
Jordskokkpuré:
Jordskokker kokes møre i lettsaltet vann og siles. Blendes med innkokt fløte og smakes til med salt og pepper.
 

Sendt inn av Tina Jakobsen

4
4/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen