God gammeldags eplekake
Foto: Studio Dreyer-Hensley

God gammeldags eplekake

Det er slik du fikk eplekake i gamledager. Oppskriften fortjener å bli bakt i dag også.

Fremgangsmåte

Finn fram og smør en 22 cm springform.

Skru ovnen på 175 grader. Visp eggedosis av egg og sukker til det er lett og luftig. Smelt smøret og tilsett eplemosten. Sikt inn en blanding av mel og bakepulver i eggedosisen og rør forsiktig med en slikkepott. Rør inn creme fraiche og det smeltede smøret med eplemosten.

Hell halvparten av røren i en smurt kakeform og legg skiver av eple over røren. Hell resten av røren over før du legger et siste lag med epler på toppen. Strø over sukker og kanel og stek i ovnen i 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig ved å stikke den inn i kaken og se om det er deig på den når du tar den ut. Er det deig på den, bør den steke litt til.

Server varm eplekake til vaniljeis, det smaker kjempegodt.

Her finner du veldig mange oppskrifter på eplekaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Mariann Straume-Smith

5
5/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen