Grateng med vossakorv og rosenkål
Foto: Matprat / Mari Svenningsen

Grateng med vossakorv og rosenkål

Vossakorv er mettende og godt. Du kan bruke den til mye. Her er et forslag hvor Vossakorv blir en del av en grateng med rosenkål.

Fremgangsmåte

Ta av skinnet på vossakorven og del skjær den i små terninger.

Rens og del rosenkålen i to, og kok i lettsaltet vann i ca. 4 minutter.

Skrell og finhakk løken. Stek løken i en kjele sammen med vossakorven. Ha i rosenkål og fløte. La det koke opp.

Rør inn halvparten av osten. Hell blandingen over i en ildfast form. Strø over resten av osten. Stekes på 250 grader i 10 minutter i øverste del av stekeovnen.

Serveres med ris og/ eller salat.

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen