Gratinerte baconbiffer av hval
Foto: Alf Börjesson

Gratinerte baconbiffer av hval

Nå på forsommeren er årets ferske hvalkjøtt lett tilgjengelig i butikker med ferskvaredisk, og noe mer eksotisk norsk enn hval finner du neppe.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på ca. 250 grader.

Del hver av baconskivene på langs og surr en bit rundt hver biff. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det ved høy varme i ca. 1 minutt på hver side.

Kjøttet skal stekes raskt og serveres saftig og rosa. Legg biffene over på ildfast fat og legg en osteskive på hver.

Bruk Normannaost for ekstra pikant smak, Cheddar eller Jarlsberg hvis man vil ha en mildere rett. Sett fatet under grill eller høyt i ovnen og gratiner til osten begynner å smelte.

Serveres helt nystekt med ristet sopp, poteter og en frisk salat til.

Flere herlige hvalretter finner du her

Tips: Server gjerne biffen med en god rødvinssaus ved siden av.

Les mer om hvalkjøttet her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Reklameutvalget for småkvalkjøtt

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen