Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli
Apéritif

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Fremgangsmåte

Nøttemuesli:
Varm ovnen til 165 grader. Blant alt i en stor bolle. Rør godt og fordel utover en bakeplate eller langpanne. Sett i ovnen og la stå i 20 minutter. Rør en gang underveis. Pass på at ikke noe blir brent. Avkjøl.

Gresskar:
Bland alt i en kjele og kok opp. La trekke i 10 minutter slik at mesteparten av væsken er fordampet. Avkjøl. Smak til med eventuelt mer sukker. 

Yoghurtpannacotta:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp litt av limejuicen og løs opp gelatinen i dette. Ha i resten av limejuicen. Bland yoghurt og honning og rør inn den oppløste gelatinen. La stå i 20 minutter i kjøleskap for å sette seg.

Sette sammen:
Legg gresskar, pannacotta og muesli lagvis i høye dessertskåler. Sett kaldt i 5-10 minutter. Hvis glassene blir stående lengre, mister mueslien sprøheten.

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
+
Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie

Conero er ikke det mest kjente vinområdet i Italia, men det betyr lite når vinen skiller seg ut som i dette tilfellet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne retten kan alle klare
Dagens rett
Pølseform med purre

Denne retten kan alle klare

Selv en så enkel rett som dette, kan vekke matglede hos alle familiens medlemmer. Og hvem som helst kan lage den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like

Mange sparker i gang oktober med å kjøpe denne smeltedigelen av en ost. Det finnes ikke en hipp og trendy vinbar i Oslo som ikke har denne på menyen i sesong. Og hvorfor skulle de la være? Det er en helt magisk ost når den kommer fra ovnen

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her