Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli
Apéritif

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Fremgangsmåte

Nøttemuesli:
Varm ovnen til 165 grader. Blant alt i en stor bolle. Rør godt og fordel utover en bakeplate eller langpanne. Sett i ovnen og la stå i 20 minutter. Rør en gang underveis. Pass på at ikke noe blir brent. Avkjøl.

Gresskar:
Bland alt i en kjele og kok opp. La trekke i 10 minutter slik at mesteparten av væsken er fordampet. Avkjøl. Smak til med eventuelt mer sukker. 

Yoghurtpannacotta:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp litt av limejuicen og løs opp gelatinen i dette. Ha i resten av limejuicen. Bland yoghurt og honning og rør inn den oppløste gelatinen. La stå i 20 minutter i kjøleskap for å sette seg.

Sette sammen:
Legg gresskar, pannacotta og muesli lagvis i høye dessertskåler. Sett kaldt i 5-10 minutter. Hvis glassene blir stående lengre, mister mueslien sprøheten.

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske
+
Ukens vin

Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske

Eller allerede nå. For den byr nemlig på akkurat det du trenger for årets første grillmåltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive
+
Tester
30 nyheter i taxfreehyllene mars 2023

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive

Det er ikke at du sparer så mye, med noen unntak, men da er du hvert fall sikret at du tar med deg noe som er virkelig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det spennende du kan bli med på fremover
Matkurs og vinkurs

Se alt det spennende du kan bli med på fremover

De neste månedene har vi planlagt mange spennende vinsmakinger og andre arrangementer du ikke vil gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld
Dagens rett
Laksepizza

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld

Du blir garantert overrasket over smaken på denne pizzaen som altså ikke er en pizza.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er ukas hete og grønne alibi
Dagens rett
Hot grønnsakrisotto

Dette er ukas hete og grønne alibi

Denne helgrønne risottoen er en oppskrift også barna mestrer. Og styrken kan tilpasses familiens smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mjøderiet gir mjød til folket
+

Mjøderiet gir mjød til folket

Bak en blå lagerport finnes tønner, tanker og esker fylt med en eldgammel kulturdrikk som venter på å få spredd sitt gode rykte: Mjøderiet, det første mikrobryggeriet i Norge som satser fullt ut på mjød.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her