Gresskarsuppe med kylling
Foto: Matpra/Synøve Dreyer

Gresskarsuppe med kylling

Lag en varmende og smakfull gresskarsuppe. I den skal du ha i litt store biter av kylling. Suppa passer veldig godt når kulda setter inn.

Fremgangsmåte

Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret og fjern skallet. Del i biter.

Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter.

Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.

Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.

Stek kyllingbitene i litt olje over middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.

Ha gjerne litt spirer eller finsnittet purre over for en litt friskere smak og server godt brød til.

Rykende varme supper

Oppskrifter med gresskar

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen