Grillet kamskjell på jordskokkpuré
Foto: Eva Brænd

Grillet kamskjell på jordskokkpuré

Legg ferske kamskjell på grillen og server med den deilige puréen vi anbefaler.

Fremgangsmåte

Start med pureen. Skrell jordskokkene, skjær dem i terninger/skiver og kok dem møre i usaltet vann.

Sil kokevannet fra, damp jordskokkene tørre og mos dem. Rør inn smør og fløte til en glatt mos. Smak til med salt og pepper. Hold den varm.

Dryss kamskjellene lett med salt og pepper og pensle dem lett med olje.

Grill dem på høy varme i knapt 1 minutt på hver side - kamskjell er aller best når de har en litt rå kjerne.

Server kamskjellene på en seng av jordskokkpuré.

Lekre kamskjell-oppskrifter finner du her

Tips: Jordskokker er en fin erstatning for poteter som tilbehør. Den svakt søtlige smaken harmonerer godt med kamskjellene, som også er lett søtlige.
 
Kamskjell kan du godt steke også, kutt noen ruter i den største av de flate sidene på kamskjellene. Ha litt solsikkeolje i pannen og varm opp til den begynner å ryke.
 
Ha i alle kamskjellene og la steke tilde har fått en fin stekeskorpe, ha i et par knuste hvitløksfedd, frisk timian og rikelig med usaltet smør i pannen. Snu kamskjellene og øs over smøret og krydderet.
 
Ta pannen vekk fra varmen og kamskjellene er perfekt stekt.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen