Grillet nektarin med rosmarin og hvit sjokolade
Weber

Grillet nektarin med rosmarin og hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Forberedelser på kjøkkenet:
Skyll nektarinene, halver dem og fjern steinen. Skjær dem i båter. Skyll og tørk av rosmarinen, og trekk bladene av stilken.

Legg fruktstykkene i bunnen av kyllingholderen, dryss over med rosmarin og hell deretter akasiehonningen over. Deretter deler du vaniljestangen i to på langs og legger hver halvdel ned mellom nektarinene.

Grovhakk sjokoladen.

Ved grillen:
Gjør grillen klar til indirekte varme. Hvis du bruker en kullgrill, bruker du det som tilsvarer tre fjerdedels grillstarter med klargjorte briketter.

Sett en kyllingholder midt på grillristen, legg lokket på grillen og bak frukten mør. Dette tar omtrent 15 minutter, avhengig av hvor modne nektarinene er.

Tips:
Om du ikke har en kyllingholder, bruk en liten alu-form med lokk (eller legg alu-folie over.

Legg deretter den hakkede sjokoladen i fordypningen i midten av holderen, og la den smelte under lokket. Hold øye med sjokoladen, og rør rundt underveis. Server med en gang.

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette
Dagens rett

Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette

Kombinasjonen er sopp og loven samt en potetmos med fetaost gir akkurat det selskapet godt lammekjøtt trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned
Ukens drink

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned

Det er ikke hvilken som helst juleakevitt som er brukt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Hvilket øl du damper blåskjellene i, henger sammen med hvilken type øl du liker
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 4

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere av Smalhans' alternative julemeny

Anders Braathen deler Smalhans’ julemeny med «pig wings» i whiskysaus med røsti og kantarell, eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem og Mont d’Or med brødkrutonger og cornichons.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her