Grillet nektarin med rosmarin og hvit sjokolade
Weber

Grillet nektarin med rosmarin og hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Forberedelser på kjøkkenet:
Skyll nektarinene, halver dem og fjern steinen. Skjær dem i båter. Skyll og tørk av rosmarinen, og trekk bladene av stilken.

Legg fruktstykkene i bunnen av kyllingholderen, dryss over med rosmarin og hell deretter akasiehonningen over. Deretter deler du vaniljestangen i to på langs og legger hver halvdel ned mellom nektarinene.

Grovhakk sjokoladen.

Ved grillen:
Gjør grillen klar til indirekte varme. Hvis du bruker en kullgrill, bruker du det som tilsvarer tre fjerdedels grillstarter med klargjorte briketter.

Sett en kyllingholder midt på grillristen, legg lokket på grillen og bak frukten mør. Dette tar omtrent 15 minutter, avhengig av hvor modne nektarinene er.

Tips:
Om du ikke har en kyllingholder, bruk en liten alu-form med lokk (eller legg alu-folie over.

Legg deretter den hakkede sjokoladen i fordypningen i midten av holderen, og la den smelte under lokket. Hold øye med sjokoladen, og rør rundt underveis. Server med en gang.

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november
+
Tester
1200 nyheter testet BU og TU november 2024

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november

Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her